Ga naar inhoud

Symantec gaat gratis ssl-certificaten aanbieden


Aanbevolen berichten

Symantec gaat websites gratis ssl-certificaten aanbieden, zo heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Het programma heet Encryption Everywhere en is gericht op hostingproviders. Die kunnen het binnen hun eigen platformen en beheerpanelen integreren.

Klanten van de provider kunnen vervolgens via één muisklik een ssl-certificaat aanvragen en laten installeren. Volgens Symantec maakt op dit moment slechts 3% van alle websites gebruik van ssl-certificaten om het verkeer tussen bezoekers en de website te versleutelen en de website via het ssl-certificaat te identificeren. Een standaard ssl-certificaat zal via Encryption Everywhere kosteloos kunnen worden aangevraagd.

Voor meer opties, zoals extended validation (EV) certificaten of wildcardcertificaten, die voor meerdere subdomeinen gelden, moet worden betaald. Symantec zal Encryption Everywhere met een aanal wereldwijde hostingpartners lanceren, waaronder InterNetX, een grote aanbieder van domeinen, webruimte en hostingproducten voor resellers. Het aanbieden van gratis ssl-certificaten volgt op het succes van Let's Encrypt. Een initiatief waar eigenaren van een website zelf een ssl-certificaat kunnen aanvragen en dat onlangs het 1 miljoenste certificaat uitgaf.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.