Ga naar inhoud

Gratis versleutelde maildienst ProtonMail officieel gelanceerd


Aanbevolen berichten

De gratis versleutelde e-maildienst ProtonMail is na een testperiode van bijna 2 jaar nu officieel gelanceerd, inclusief apps voor Android en iOS. ProtonMail is ontwikkeld door wetenschappers van Harvard, het Massachusetts Institute of Technology en het Europese onderzoekslaboratorium CERN.

Het doel achter de e-maildienst is om encryptie en privacy op een gebruiksvriendelijke manier mainstream te maken. "Het is duidelijk dat als we nu niet opkomen voor privacy, dit recht ons zal worden afgenomen. Als we echter eensgezind zijn kunnen we dit gevecht winnen", aldus de ontwikkelaars, die stellen dat het beschikbaar maken nu belangrijker is dan ooit tevoren. "De beste manier om ons recht op privacy te verdedigen is om het publiek de noodzakelijke tools te geven, en de beslissing in de handen van mensen en niet overheden te leggen."

Daarom is er ook besloten om ProtonMail gratis te houden. Door de verwachte nieuwe aanwas van gebruikers zullen de kosten echter sterk stijgen. De ontwikkelaars roepen gebruikers dan ook op om naar een betaald account te upgraden of te doneren. "In tegenstelling tot Google en Facebook die de privacy van gebruikers misbruiken om advertenties te verkopen, is ProtonMail geheel afhankelijk van gebruikers die naar een betaald account upgraden om onze kosten te dekken. Zonder deze steun kan het project niet worden voortgezet."

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.