Ga naar inhoud

Tor-ontwikkelaars nemen ontslag bij eventueel backdoorbevel


Aanbevolen berichten

Net als verschillende ontwikkelaars van Apple hebben ook ontwikkelaars van het Tor Project aangegeven dat ze ontslag zullen nemen als ze door een rechter worden gedwongen om backdoors of kwetsbaarheden in de software van de organisatie te introduceren waardoor gebruikers risico lopen.

Dat laat het Tor Project in een reactie op de zaak tussen Apple en de FBI weten, die inmiddels is geschorst. Vorige week verklaarden sommige Apple-ontwikkelaars aan de New York Times dat ze zouden opstappen in het geval de FBI de zaak zou winnen en Apple een aangepaste versie van iOS zou moeten ontwikkelen waarmee er toegang tot een vergrendelde iPhone kan worden verkregen.

Het Tor Project is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Tor-netwerk en software zoals Tor Browser, waarmee er toegang tot het Tor-netwerk kan worden verkregen. Volgens het Tor Project heeft het nog nooit een juridisch bevel ontvangen om een backdoor aan de software of broncode toe te voegen. Ook zijn er geen verzoeken binnengekomen om bijvoorbeeld encryptiesleutels voor het signeren van software te overhandigen.

De manier waarop de software wordt ontwikkeld en gecontroleerd, alsmede het opensourceontwikkelproces, zouden er daarnaast voor zorgen dat een aangebrachte backdoor snel wordt ontdekt. Inmiddels is het Tor Project ook een beloningsprogramma voor het melden van kwetsbaarheden gestart. Verder verkent het Tor Project manieren om de 'single points of failure' te verhelpen. Zelfs in het geval een overheid of crimineel de encryptiesleutels weten te bemachtigen, zouden gebruikers en het Tor-netwerk dit dan nog steeds weten te detecteren. Tor wordt onder andere door mensen, activisten en journalisten in totalitaire regimes gebruikt om hun identiteit te beschermen.

 

 

bron: security.nl

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.