Ga naar inhoud

Review: VR Box 2.0 (2016) Virtual Reality Headset


Aanbevolen berichten

Geplaatst:
Met de komst van de definitieve versie van de Oculus Rift, de hoogwaardige HTC Vive headset en uiteraard ook PlayStation VR voor de PS4 spelconsole. Eén ding is zeker: 2016 wordt het jaar van Virtual Reality en ook mobiele headsets in combinatie met een smartphone worden steeds populairder. Vooral de goedkope Google Cardboard is erg populair geworden en is een gemakkelijke manier om iemand kennis te laten maken met VR, maar een fantastische ervaring is het allerminst. Gelukkig bestaan er ook wat uitgebreidere headsets die je kan gebruiken in combinatie met een smartphone, die hetzelfde gebruikersgevoel en comfort van een ‘echte’ VR-headset moeten evenaren. Samsung introduceerde de Gear VR, maar die werkt helaas enkel met bepaalde smartphones van het Koreaanse merk. Een andere smartphone? Niet gevreesd, de VR Box 2.0 moet het ideale alternatief zijn en belooft een voordelige, comfortabele en hoogwaardige Virtual Reality ervaring. Kan de VR Box 2.0 die belofte waarmaken? Je leest het hieronder in onze review.
 
Inleiding
 
25890753882_5b507e0756_b.jpg
 
2015-new-vr-box-2-0-virtual-reality-3d-glassesWat is Virtual Reality nu precies? Zoals de naam al doet vermoeden kan je via VR in een volledig nieuwe omgeving terechtkomen met behulp van een computer, spelconsole, smartphone en uiteraard ook een virtual reality bril. De onderdelen in de smartphone of bril zorgen ook voor head-tracking: als je je hoofd dus naar boven beweegt, zal dat ook geregistreerd worden in virtual reality: je bewegingen worden 1 op 1 getraceerd. Content in virtual reality is daardoor waanzinnig meeslepend en het biedt een totaal nieuwe ervaring voor games, films en applicaties.
 
26011545995_a01745d473_b.jpg
 
Wie van Virtual Reality wil proeven moet voorlopig wel vrij diep in de buidel tasten. De Oculus Rift en de HTC Vive kosten elk meer dan 700 euro en vereisen daarbovenop ook nog eens een sterke computer om de bril aan te sturen. Een andere optie is de PlayStation VR van Sony met een lichter prijskaartje van €450 (inclusief benodigde camera), maar daarvoor dien je een PlayStation 4 spelconsole te hebben. Het alternatief en veruit de meest populaire vorm van Virtual Reality is VR via je smartphone: je smartphone heeft al een hoogwaardig scherm en de benodigde meetapparatuur die voor een realistische head-tracking kunnen zorgen. Combineer de smartphone met een VR-headset zoals de VR Box 2.0 en je hebt een heus virtual reality systeem in handen.
 
Inhoud en verpakking
 
25985631846_a88b10f65e_b.jpg
 
25985631336_1f6a6c1820_b.jpg
 
De Vr Box 2.0 wordt geleverd in een simpele verpakking en op de voorkant van de doos zie je meteen welk product je in huis haalt. Geen overvloed van technische informatie aan de buitenkant van de doos, maar binnenin vinden we uiteraard de headset terug samen met een korte handleiding. De VR Box 2.0 wordt ook vaak gebundeld met een aparte Bluetooth controller die een beetje lijkt op de Wii Nunchuk als besturingsmiddel in virtual reality apps en games.
 
25710990040_09bcd2d80b_b.jpg
 
Onze eerste indruk van de VR Box 2.0 is dat het toestel vrij groot is, vergelijkbaar met de afmetingen van een Oculus Rift en zeker imposanter dan een cardboard of een goedkopere headset. De bouwkwaliteit van de VR Box 2.0 is helemaal prima en dankzij de uitstekende verstelbare hoofdband blijft de headset netjes op je hoofd staan en ligt het comfortgehalte ook heel hoog. Dat is mede te danken aan de zachte padding binnenin die is voorzien van luchtgaatjes om warmte te vermijden en een stroom van frisse lucht mogelijk te maken.
 
Werking
 
25890753862_9f192e1217_b.jpg
 
De VR Box 2.0 is vrij simpel in gebruik. Stel je smartphone in voor Virtual Reality, open een geschikte applicatie en daarna kan je je smartphone in het schuifsysteem van de VR Box 2.0 klikken en vastmaken. Daarna schuif je de lade met smartphone terug in de bril en kan je door de lezen kijken. De fabrikant heeft een speakerrooster voorzien aan de voorkant van de bril voor een optimale geluidservaring. Ook zijn er uitsparingen voorzien aan de andere kant van het schuifsysteem: ideaal voor het gebruik van oortjes of een hoofdtelefoon. Last but not least, deze VR Box 2.0 biedt ook ondersteuning voor AR: Augmented Reality. Met een schuifsysteem aan de voorkant kan je namelijk plaatsmaken voor de cameramodule van je smartphone en kan je dus aan de slag met Augmented Reality apps. Augmented Reality is in feite een combinatie van virtuele elementen in een echte wereld: het beeld is dan gewoon je omgeving die wordt opgenomen via je camera. Met de VR Box 2.0 haal je dus niet alleen een VR-headset in huis, maar ook voor AR-toepassingen is de bril uitermate geschikt.
 
Beeldkwaliteit
 
25378828504_6537c38a26_b.jpg
 
De VR Box 2.0 gebruikt uitstekende asferische lenzen met een diameter van 38 millimeter voor een goede bouwkwaliteit en zichtbreedte, ook wel line of sight genoemd. Je kan ook de lezen helemaal naar wens verstellen via de bovenkant van de VR Box voor een optimale ervaring. Brildragers kunnen de headset ook zonder problemen gebruiken: er is genoeg ruimte voorzien voor een extra setje glazen en als je de headset iets minder strak maakt blijft het comfortniveau erg hoog. De lenzen kunnen vuil worden, maar met een beetje prutswerk krijg je die weer gemakkelijk schoon. Het is wel aan te raden om de headset op te bergen in een stofvrije omgeving.
 
Bouwkwaliteit, comfort en beeldkwaliteit zijn allemaal uitstekend van de VR Box 2.0. Als we dan toch een minpunt mogen noemen, het is jammer dat er geen besturingsknopje aanwezig is op de headset zelf – dat maakt het navigeren in sommige applicaties toch net iets gemakkelijker. Gelukkig krijg je wel een gratis bluetooth controller meegeleverd, maar het is misschien een aandachtspunt voor een volgende versie van de VR Box.
 
Wat kan je allemaal doen met Virtual Reality op je smartphone

25890752592_d3c183a7a7_b.jpg
 
Er zijn honderden applicaties verkrijgbaar voor Virtual en Augmented Reality op je smartphone, en dat geldt zowel voor iOS als Android. Dagelijks komen er ook tientallen applicaties bij die je meenemen in een meeslepende VR-ervaring. We zetten even de belangrijkste mogelijkheden en applicaties op een rijtje:
  • 360° foto’s en filmpjes bekijken (lokaal of via YouTube)
  • 3D films bekijken
  • Normale 2D-films bekijken in een virtuele cinemazaal
  • Ervaringen zoals virtuele rollercoasters en kermisattracties
  • Virtuele elementen in een echte omgeving (AR)
  • Games spelen in Virtual Reality
Eindwoord VR Box 2.0 review
 
26011545535_3537a75fc5_b.jpg
 
De VR Box 2.0 is een hoogwaardige headset voor smartphonegebruikers die de stap willen zetten in een virtuele wereld. Zowel het gebruiksgemak, beeldkwaliteit en de mogelijkheden zijn stukken beter dan de goedkope Cardboard Virtual Reality headsets en dankzij de hoofdbank biedt de Box 2.0 een volwaardige virtual reality ervaring op je smartphone. We kunnen de VR Box 2.0 dan ook het best vergelijken met de Galaxy Gear VR – alleen goedkoper en geschikt voor een wijd assortiment aan smartphones. De VR Box 2.0 ondersteunt smartphones met een grootte tussen 3,5 en 6 inch.
 
Kortom, deze VR Box 2.0 heeft alles in huis om beloond te worden met onze felbegeerde Silver Award.
 
25717953381_7da8d1fc60.jpg
 
VR Box 2.0 | Virtual Reality voor smartphones
 
 
25916608891_7ef1a38463_b.jpg
 
Deze review werd ook gepubliceerd op GameTech7.net,
een frisse site voor alles over de nieuwste games, gadgets en technologie
in samenwerking met PC-Helpforum.

 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.