Ga naar inhoud

Noodpatch Oracle voor ernstig Java-lek


Aanbevolen berichten

Oracle heeft buiten de vaste patchcyclus om een noodpatch voor een ernstig beveiligingslek in Java uitgebracht waardoor aanvallers computers in het ergste geval volledig kunnen overnemen. Het bezoeken van een gehackte of kwaadaardige website zou in dit geval voldoende zijn.

Het beveiligingslek is aanwezig in Oracle Java SE 7 Update 97 en Java 8 Update 73 en 74 voor Windows, Solaris, Linux en Mac OS X en oudere versies. Vanwege de ernst van de kwetsbaarheid adviseert Oracle de update zo snel als mogelijk te installeren, wat kan via Java.com. Verder krijgen Java-gebruikers het advies om oudere Java-versies van de computer te verwijderen en Java alleen via Java.com en geen andere websites te downloaden, omdat het dan mogelijk om malware kan gaan. Voor zover bekend zijn er nog geen aanvallen waargenomen die van de kwetsbaarheid gebruikmaken.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.