Ga naar inhoud

Strengere regels Microsoft voor software die browser aanpast


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft strengere regels aangekondigd voor programma's die de werking van browsers aanpassen, zoals toolbars. Vorig jaar kwam Microsoft al met strengere regels voor agressieve adware en software die advertenties injecteert. Zo is het niet meer voor dit soort software toegestaan om beveiligingsmaatregelen van het systeem te omzeilen of man-in-the-middle-aanvallen uit te voeren.

Adware die dit wel doet zou vanaf 31 maart 2016 door de beveiligingssoftware van Microsoft worden verwijderd. Microsoft heeft de regels echter verbreed. Programma's die de browser aanpassen mogen dat voortaan alleen nog doen via het add-on-model van de browser. Alle andere aanpassingen zijn niet meer toegestaan. Het gaat daarbij niet alleen om adware, maar om alle software die de werking van de browser beïnvloedt. Doordat de richtlijn nu voor veel meer programma's gaat gelden heeft Microsoft de deadline verschoven van 31 maart naar 2 mei 2016, zodat ontwikkelaars de tijd krijgen om hun software aan te passen.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.