Ga naar inhoud

Bitdefender lanceert gratis 'vaccin' tegen ransomware


Aanbevolen berichten

Het Roemeense anti-virusbedrijf heeft een gratis 'vaccin' tegen verschillende ransomware-families uitgebracht, zoals CTB-Locker, Locky en TeslaCrypt. De Anti Ransomware-tool (exe) zou in ieder geval bekende versies van de ransomware moeten detecteren en mogelijk ook toekomstige varianten.

De virusbestrijder had eerder al een tool ontwikkeld die alleen bescherming tegen de Cryptowall-ransomware bood. Dit programma werd echter begin deze maand offline gehaald, omdat die in bepaalde gevallen geen bescherming meer bood. "De nieuwe tool is een soort van voortzetting van het Cryptowall-vaccinatieprogramma", zegt Catalin Cosoi van Bitdefender. "We zochten naar een manier om te voorkomen dat deze ransomware bestanden versleutelt op systemen die niet onze software gebruiken en beseften dat we het idee konden uitbreiden."

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.