Ga naar inhoud

hoe computer beveiligen bij verkoop


robantwerp

Aanbevolen berichten

hallo

 

we zouden een laptop / desktop PC willen verkopen

 

volstaat het deze gewoon terug te zetten naar fabrieksinstellingen waardoor toch de rest van de harde schijf wordt gewist of moet er nog meer gebeuren om deze veilig te verkopen

 

er werden immers voorheen betalingen mee gedaan en vertrouwelijke documenten als huurcontracten etc mee gemaakt, gegevens die we niet willen dat een vreemde/koper zou kunnen hacken met een ghostprogramma etc.

 

Liefst natuurlijk een oplossing die ons geen extra geld kost.

 

bijkomend vraagje : we hadden ook microsoft office een twee jaar terug aangeschaft en hierop geinstalleerd. Is het mogelijk die extra licentie terug te krijgen als het wordt verwijderd van deze PC (zodat we die op een volgende terug kunnen gebruiken ?)

 

grtz

rob

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kan ook overwegen van deze zonder schijf te verkopen...  (= het allerveiligst)

 

Verder is eerst de vraag: gaat het over een klassieke harde schijf of een SSD ? (deze laatste kan je namelijk best niet overschrijven of herhaaldelijk wissen)

 

Ook : het hangt er allemaal vanaf hoe groot/klein de computerkennis van de koper is : er zijn hier mensen op het forum die nogal snel gegevens kunnen terughalen - en in hoever de koper geïnteresseerd is om dit te doen.

 

Praktisch: voor geen echt computerfreaks is het wissen van a. de bestanden en daarna b. met Ccleaner van de vrije ruimte meer dan voldoende.

 

Plaatje.jpg

 

Bovenaan heb je dus die optie.

Eronder kan je bepalen hoever je wil gaan met het overschrijven van de vrije ruimte.

 

Dit volstaat voor 80/90% van de mogelijke kopers. (hangt er ook vanaf hoe paranoïde je bent :) )

 

Maar let dus op: deze methode is afgeraden voor een SSD !

 

ps er zijn nog ander middelen (Killdisk,...) maar deze is de eenvoudigste en werkt voldoende.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.