Ga naar inhoud

Botnet van 12.000 routers gebruikt voor ddos-aanvallen


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben een nieuw botnet van 12.000 routers ontdekt dat gebruikt wordt voor het uitvoeren van ddos-aanvallen tegen websites. De helft van de gehackte routers is gemaakt door de Chinese netwerkfabrikant Huawei, gevolgd door 2100 gehackte routers van MikroTik die op RouterOS draaien.

Daarnaast werden er tussen de gehackte routers ook modellen van Dell, VodaFone, Netgear, Ubiquiti en Cisco gevonden. Het grootste deel van de gehackte routers bevindt zich in Spanje (45%), gevolgd door Latijns- en Zuid-Amerika (37%). Hoe de routers konden worden gehackt kan beveiligingsbedrijf Sucuri niet precies zeggen. Wel worden er regelmatig kwetsbaarheden in de apparaten ontdekt. Uit verder onderzoek bleek dat veel van de routers niet waren gepatcht. Daarnaast wordt niet uitgesloten dat veel van de routers via zwakke of standaardwachtwoorden zijn overgenomen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.