Ga naar inhoud

Na update Windows 10 geen geluid meer


Steven123

Aanbevolen berichten

Geluid schijnt voor de meeste mensen het probleem te zijn in Windows 10, want dat werkt maar moeilijk na de upgrade. Dat komt waarschijnlijk door het output-kanaal, maar er zijn andere oplossingen.

De oplossing: Kijk goed naar waar je geluid wordt afgespeeld. Grote kans dat de upgrade naar Windows 10 ervoor heeft gezorgd dat je geluid ineens via een ander kanaal wordt gespeeld, zoals de speakers op je monitor. Je kunt het kanaal vinden door met je rechtermuisknop te klikken op het luidspreker-icoontje, en dan naar 'playback devices' te gaan. Daar kun je zien waar het geluid wordt afgespeeld.

Als je nog steeds nergens geluid hoort, dan moet je mogelijk je driver opnieuw installeren. De problemen lijken het vaakst voor te komen met een Realtek-geluidskaart, maar zoek in de handleiding van de pc of op internet naar welke geluidskaart je hebt en welke drivers je daarvoor moet hebben. Download die drivers opnieuw, start je pc opnieuw op, en je moet als het goed is weer geluid hebben!

 

Bron: http://www.computeridee.nl/workshop/de-meest-voorkomende-problemen-in-windows-10/ 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.