Ga naar inhoud

Symantec: gebruik liever geen wifi voor IoT-apparaten


Aanbevolen berichten

Wie van plan is een slimme koelkast, ip-camera of router aan te schaffen moet eerst de veiligheid van het apparaat controleren en kan beter geen wifi gebruiken, zo stelt Symantec. Volgens het bedrijf worden steeds meer Internet of Things-apparaten gehackt en gebruikt voor het uitvoeren van ddos-aanvallen.

De afgelopen maanden zijn meerdere botnets bestaande uit gehackte routers en dvr-systemen ontdekt. Symantec stelt dat niet erg lastig is om dit soort "embedded devices" aan te vallen. Veel malware maakt bijvoorbeeld gebruik van standaardwachtwoorden die niet zijn gewijzigd om in te loggen. Om een eventuele infectie te voorkomen geeft het beveiligingsbedrijf daarom een elftal tips.

Als eerste wordt aangeraden om de veiligheid van een apparaat uit te zoeken voordat er tot aanschaf wordt overgegaan. Verder krijgen gebruikers het advies een audit van de IoT-apparaten op hun netwerk uit te voeren. Een andere tip is het aanpassen van het standaardwachtwoord, gevolgd door onnodige diensten, alsmede ssh en telnet, uit te schakelen. Een ander advies richt zich op de aansluiting van de apparatuur. Volgens Symantec is het beter om waar mogelijk kabels in plaats van wifi te gebruiken.

Wordt er toch met wifi gewerkt, dan moet er wpa-encryptie worden toegepast. Daarnaast horen IoT-apparaten, wanneer het niet is vereist, niet op afstand benaderbaar te zijn en moeten gebruikers regelmatig de website van de leverancier controleren of er geen nieuwe updates beschikbaar zijn. Als laatste moet er worden gecontroleerd dat het apparaat na een stroomstoring niet in een onveilige staat achterblijft.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.