Ga naar inhoud

IPv4-server veel sneller gehackt dan IPv6-server


Aanbevolen berichten

Servers die IPv4 ondersteunen lopen veel sneller risico te worden gehackt dan servers die alleen IPv6 ondersteunen, zo stelt beveiligingsbedrijf Sucuri aan de hand van eigen onderzoek. Voor het onderzoek waren opzettelijk servers neergezet met de bedoeling om te zien hoe snel ze werden gehackt.

Om de aanvallers een handje te helpen was het rootwachtwoord in "password" veranderd. De IPv4-servers deden het niet zo goed tijdens het experiment, aangezien de eerste IPv4-server al na 12 minuten werd gehackt. De overige servers volgden niet veel later. De servers die alleen via IPv6 toegankelijk waren deden het veel beter, aangezien die geen enkele aanval te verduren kregen en dus ook niet werden gehackt.

Volgens de onderzoekers laat het experiment zien dat de obscuriteit van IPv6 helpt om aanvallen te voorkomen. Zo is het veel lastiger om alle IPv6-adressen in kaart te brengen en langs te gaan dan bij IPv4-adressen het geval is. In totaal zijn er 2^32 IPv4-adressen, terwijl het aantal IPv6-adressen 2^128 bedraagt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.