Ga naar inhoud

Prinsessen-ransomware vraagt 1600 euro losgeld


Aanbevolen berichten

De meeste ransomware-exemplaren vragen aan slachtoffers een bedrag van een paar honderd euro om versleutelde bestanden te ontsleutelen, maar in het geval van de nu ontdekte Princess-ransomware moet er drie bitcoin worden betaald. Met de huidige wisselkoers is dat meer dan 1600 euro.

Als slachtoffers niet op tijd betalen verdubbelt de ransomware het bedrag naar 3200 euro, zo blijkt uit screenshots die onderzoeker Michael Gillespie op Twitter publiceerde. Naast het hoge losgeldbedrag onderscheidt de Princess-ransomware zich niet van andere ransomware-exemplaren. Zo krijgen slachtoffers via een website op het Tor-netwerk instructies om te betalen, is de uitleg in verschillende talen beschikbaar en kan er één bestand ter demonstratie gratis worden ontsleuteld. Iets dat ook steeds meer ransomware-exemplaren aanbieden. Wat wel enigszins opvalt is dat de ransomware nog niet over een supportpagina beschikt, zo meldt Bleeping Computer.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.