Ga naar inhoud

Internetter heeft last van security-vermoeidheid


Aanbevolen berichten

De voortdurende waarschuwingen voor onveilige software en cybercriminaliteit hebben een averechts effect en leiden ertoe dat mensen zich juist roekelozer gaan gedragen. Mensen worden moe van het aantal wachtwoorden dat ze moeten onthouden en de zoveelste update die ze moeten uitvoeren. Het continu alert zijn zorgt ervoor dat er een soort vermoeidheid optreedt.

Het negeren van waarschuwingen en updates is een soort tegenreactie, zo bleek uit een onderzoek van Amerikaanse onderzoekers van het National Institute of Standards and Technology (NIST). Hierdoor lopen internetters juist meer risico om slachtoffer te worden.

Tegenover de BBC verklaarde een van de onderzoekers dat het resultaat van het onderzoek onverwacht was. “We waren niet op zoek naar een soort security-vermoeidheid, maar alle data wees die richting op.”

De conclusies lijken aardig aan te sluiten bij de resultaten die eerder deze week uit een onderzoek van Lastpass kwamen. Daaruit bleek de meeste mensen wel bekend zijn met het risico om wachtwoorden te hergebruiken, maar dat velen dit ondanks de risico’s toch doen.

En de Nederlandse campagne Alert Online toonde begin deze week ook aan dat Nederlanders zich online niet altijd zo veilig gedragen. Dat terwijl ze wel vaak wel weten hoe het veiliger kan. De kans om slachtoffer te worden, wordt kleiner ingeschat dan die in werkelijkheid is.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.