Ga naar inhoud

VS waarschuwt voor dreiging Internet of Things-botnets


Aanbevolen berichten

Het Computer Emergency Readiness Team van de Amerikaanse overheid (US-CERT) waarschuwt bedrijven en organisaties voor de dreiging van Internet of Things-botnets, nu steeds meer ip-camera's, routers, digitale videorecorders en andere apparaten onderdeel van dergelijke botnets worden.

Via de botnets worden grootschalige ddos-aanvallen op websites uitgevoerd. Het Mirai-botnet is één van deze Internet of Things-botnets. Onlangs verscheen de broncode van de malware op internet en het US-CERT vreest dat er nu meer van dit soort botnets zullen verschijnen. De malware maakt gebruik van standaardwachtwoorden die niet door de eigenaren van de apparaten zijn veranderd. Volgens de Amerikaanse overheidsinstantie kunnen aanvallen door IoT-botnets de communicatie van organisaties ernstig verstoren en voor grote financiële schade zorgen.

Het US-CERT doet daarom verschillende aanbevelingen. Zo wordt er eerst gewezen op het verwijderen van besmette apparaten uit het eigen netwerk. In het geval van de Mirai-malware volstaat vervolgens een reboot om het apparaat in kwestie op te schonen. Beheerders moeten hierna het standaardwachtwoord resetten en het apparaat dan pas weer in het netwerk terugplaatsen.

Om de infectie van IoT-apparaten te voorkomen adviseert het US-CERT om alle standaardwachtwoorden te wijzigen, beveiligingsupdates voor de apparaten te installeren wanneer die verschijnen, Universal Plug and Play (UPnP) op routers uit te schakelen en alleen producten van bedrijven te kopen die erom bekend staan veilige apparatuur te leveren. Ook wordt er gewezen op het monitoren van poorten 2323, 23 en 48101. Via deze poorten proberen aanvallers toegang tot systemen te krijgen of wordt er geprobeerd om malware te verspreiden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.