Ga naar inhoud

Google verborg e-maildienst ProtonMail in zoekresultaten


Aanbevolen berichten

Bijna een jaar lang heeft Google de versleutelde e-maildienst ProtonMail in de zoekresultaten van de eigen zoekmachine verborgen als er bijvoorbeeld op 'secure email' en 'encrypted email' werd gezocht, zo heeft ProtonMail bekendgemaakt.

In mei 2014 werd er een testversie van ProtonMail gelanceerd. Een jaar later had de e-maildienst al meer dan een half miljoen gebruikers en was het prima in de zoekmachine van Google te vinden. Eind oktober veranderde dit opeens en werd ProtonMail niet meer weergegeven als er op de twee belangrijkste steutelwoorden werd gezocht. Opmerkelijk, want eind 2015 groeide het aantal gebruikers en werd het topleveldomein naar .ch veranderd.

Al deze zaken hadden de zoekranking van ProtonMail moeten verbeteren, maar het tegenovergestelde gebeurde. In november vorig jaar ontdekte de e-maildienst het probleem en vroeg advies aan verschillende experts op het gebied van zoekmachine-optimalisatie. Niemand kon het ontbreken in de resultaten van Google verklaren. Andere zoekmachines wisten ProtonMail namelijk wel te vinden.

De e-maildienst nam deze lente contact op met Google, maar dit leidde niet tot een verbetering. Vervolgens besloot ProtonMail een tweet te versturen waarin de problemen werden genoemd, wat wel voor actie zorgde. Een paar dagen later liet Google weten dat het iets had verholpen, wat meteen in de resultaten zichtbaar was. Google heeft echter geen verklaring gegeven waarom ProtonMail niet meer in de zoekresultaten verscheen en wat het nu precies heeft opgelost.

Doordat ProtonMail niet in de zoekresultaten verscheen heeft dit volgens de e-maildienst de groei gedurende 10 maanden met 25% verminderd. Dit had bijna het einde van de e-maildienst betekend, wat volgens ProtonMail het risico laat zien als diensten door zoekmachine-aanbieders worden onderdrukt of door overheden die de zoekbedrijven controleren. De e-maildienst wil dan ook meer inzetten om onafhankelijk van zoekmachines te groeien, bijvoorbeeld via mond-tot-mondreclame.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.