Ga naar inhoud

Microsoft test Green Screen of Death in Windows 10


Aanbevolen berichten

Een blauw scherm met een foutcode was jarenlang de manier waarop Windows aan gebruikers communiceerde dat er een fatale systeemfout had plaatsgevonden en de computer opnieuw moest worden gestart, maar de blauwe kleur wordt mogelijk in de toekomst door groen vervangen.

In de nieuwste testversie van Windows 10 laat Microsoft namelijk in plaats van een Blue Screen of Death (BSod) een groene variant zien. Microsofts Matthijs Hoekstra, senior program manager voor het Windows Enterprise Developer Platform, hintte op Twitter op de nieuwe kleur. Een gebruiker ontdekte uiteindelijk het nieuwe kleurenschema en maakte er een screenshot van. Waarom Microsoft voor groen heeft gekozen is onbekend. Hoewel Hoekstra de nieuwe "feature" in de testversie van Windows 10 onder de aandacht bracht heeft ook hij geen verklaring.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.