Ga naar inhoud

Edimax wifi-versterkers kunnen wifi-wachtwoord lekken


Aanbevolen berichten

Wifi-versterkers van fabrikant Edimax die ook in Nederland worden verkocht bevatten verschillende kwetsbaarheden waardoor ze het opgeslagen wifi-wachtwoord kunnen lekken, zo waarschuwen beveiligingsonderzoekers. Het gaat om de Edimax Wi-Fi Extender EW-7438RPn Mini en de EW-7238RPD.

Een aanvaller die het slachtoffer naar een kwaadaardige website weet te lokken kan het wachtwoord stelen. Voorwaarde is wel dat gebruikers het wachtwoord van de wifi-versterker in hun browser hebben opgeslagen. Dat laat het Britse beveiligingsbedrijf Pen Test Partners weten. Voor het uitvoeren van de aanval maakten de onderzoekers van verschillende kwetsbaarheden gebruik, zoals cross-site scripting (xss) en cross-site request forgery (xsrf). Edimax heeft geen maatregelen genomen om deze kwetsbaarheden tegen te gaan.

De onderzoekers adviseren de fabrikant dan ook om maatregelen tegen xsrf en xss te nemen. Daarnaast moet het wachtwoord niet in de webinterface worden getoond, zo stellen ze. "En zorg ervoor dat cryptografisch gesigneerde updates automatisch worden gedownload en geïnstalleerd", aldus de oproep van de onderzoekers aan Edimax en andere fabrikanten. Edimax werd eind augustus vorig jaar over de problemen ingelicht, maar de onderzoekers hebben nooit een reactie ontvangen of en wanneer een update gereed zou zijn.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.