Ga naar inhoud

Stallman noemt Windows Update universele backdoor


Aanbevolen berichten

Richard Stallman, oprichter van de Free Software Foundation en de man achter het GNU Project, claimt dat Windows een universele backdoor bevat. Hij doelt daarmee op de automatische updatefuntie. Op zijn eigen website geeft Stallman regelmatig kritiek op grote bedrijven zoals Apple, Google en Facebook.

In korte artikelen geeft hij redenen waarom deze bedrijven vermeden moeten worden. Microsoft is het laatste bedrijf dat Stallman op de korrel neemt. In totaal geeft hij zes redenen waarom producten van Microsoft niet moeten worden gebruikt. "Microsofts grootste fout is het verspreiden van een niet-vrij besturingssysteem, Windows. Dat systeem zit boordevol kwaadaardige functionaliteit, zoals surveillance van gebruikers, DRM, censuur en een universele backdoor", aldus Stallman.

Hij wijst daarbij naar een link op GNU.org waar staat dat de software van Microsoft malware is. Zo heeft Microsoft de eigen schijfversleuteling van een backdoor voorzien, laat Stallman weten. Hij wijst naar een artikel van The Intercept dat Windows 10 de herstelsleutel van versleutelde systemen in de cloud bewaart als gebruikers met hun Microsoft-account inloggen.

Ook heeft Stallman kritiek op de automatische updatefunctie. Volgens de softwareactivist is dit een universele backdoor waarmee Microsoft allerlei veranderingen bij gebruikers kan doorvoeren. "In Windows 10 is de universele backdoor niet eens meer verborgen. Alle "upgrades" worden meteen opgedrongen", aldus Stallman. Verder hekelt hij de manier waarop Microsoft Windows 10 verspreidde en dat het bedrijf fabrikanten onder druk zou zetten om bij elke verkochte computer voor een Windowslicentie te betalen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.