Ga naar inhoud

Europol waarschuwt voor risico openbare wifi-netwerken


Aanbevolen berichten

Europol waarschuwt internetgebruikers voor het risico van openbare wifi-netwerken, aangezien het gebruik van deze netwerken verschillende risico's met zich kan meebrengen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het sniffen van onversleuteld verkeer dat door de lucht heen gaat en kan worden opgevangen.

Ook kwaadaardige wifi-netwerken zijn een risico waar Europol in de vandaag gepubliceerde infographic op wijst. Deze "rogue" wifi-netwerken bieden gratis internettoegang, maar proberen in werkelijkheid gegevens van gebruikers te stelen. Ook man-in-the-middle-aanvallen, waarbij de aanvaller zich tussen de gebruiker en de hotspot bevindt en zo allerlei gegevens kan stelen, vormen een risico.

Daarnaast kan iedereen een aanvaller zijn. "De vereiste tools om dit soort aanvallen uit te voeren zijn vaak eenvoudig te verkrijgen. Daarom heeft een aanvaller weinig technische kennis nodig om dit soort criminelen activiteiten uit te voeren", aldus Europol. Al enkele jaren geleden stelde Europol dat een vpn-verbinding bij open wifi-netwerken noodzakelijk is.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.