Ga naar inhoud

Microsoft verwijdert bericht over onveiligheid Windows 7


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een persbericht verwijderd waarin werd gesteld dat de beveiliging van Windows 7 niet meer voldoende was en gebruikers beter op Windows 10 konden overstappen. Het ging om een persbericht van Microsoft Duitsland waarin de softwaregigant claimde dat het afscheid van Windows 7, na meer dan 10 jaar op de markt te zijn geweest, een logische beslissing was.

Het besturingssysteem zou namelijk op verouderde beveiligingsarchitecturen zijn gebaseerd. "Windows 7 begint langzaamaan te verouderen. Het voldoet niet meer aan de vereisten voor moderne technologie of de beveiligingseisen van it-afdelingen", zo liet Markus Nitschke, hoofd van Microsoft Duitsland, weten. Hij adviseerde bedrijven om tijdig over te stappen, om problemen zoals met Windows XP te voorkomen. Het bericht zorgde voor veel kritiek, aangezien Windows 7 nog tot 2020 door Microsoft met beveiligingsupdates wordt ondersteund. Daarnaast publiceerde Microsoft zelf op het eigen TechNet een artikel over een schone Windows 7-installatie.

Het persbericht is nu echter door Microsoft verwijderd. Een kopie is nog wel in de cache van Google te vinden. Daarnaast heeft een marketingmanager van de softwaregigant het origineel maandag op een TechNet-blog geplaatst waar het nog niet is verwijderd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.