Ga naar inhoud

Update van D-Link laat backdoor in router zitten


Aanbevolen berichten

Vorig jaar ontdekte een onderzoeker in Zuid-Korea een backdoor en allerlei andere kwetsbaarheden in een router van fabrikant D-Link, maar de update die volgde blijkt een deel van de problemen niet te verhelpen. Zo is de backdoor nog steeds aanwezig, meldt onderzoeker Pierre Kim.

Kim analyseerde de firmware-update voor de D-Link DWR-932B-router en ontdekte dat niet alleen de backdoor nog steeds aanwezig is, maar ook de eerder aangetroffen backdoor-accounts, alsmede verschillende andere kwetsbaarheden waardoor het apparaat is aan te vallen. "D-Link had vijf maanden nodig om de beveiligingsupdate te ontwikkelen en nu blijkt dat slechts één kwetsbaarheid is verholpen."

De onderzoeker heeft dan ook een advies voor klanten van D-Link en andere beveiligingsonderzoekers. "Gezien de reactie van D-Link en de slechte kwaliteit van de beveiligingsupdates, adviseer ik gebruikers om hun routers te vernielen en raad ik beveiligingsonderzoekers aan om beveiligingsupdates van D-Link eerst te controleren in plaats van blind te vertrouwen."

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.