Ga naar inhoud

Windows-versie Mirai-malware besmet ook Linux-apparaten


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben nieuwe malware voor Windows ontdekt die ook in staat is om Linux-apparaten te infecteren. De Mirai Trojan, zoals de malware door het Russische anti-virusbedrijf Doctor Web wordt genoemd, gebruikt verschillende protocollen om machines aan te vallen.

Het gaat onder andere om ssh, telnet, rpc en rdp. Via verschillende combinaties van gebruikersnamen en wachtwoorden probeert de malware in te loggen. In het geval de aanval succesvol is downloadt Mirai een lijst met ip-adressen die de besmette machine vervolgens weer zal scannen en aanvallen. Alleen als er via het remote desktop protocol (rdp) op een computer is ingelogd wordt dit bestand niet gedownload.

Wanneer er via telnet met een Linux-machine verbinding wordt gemaakt, zal de malware de Linux-versie van Mirai op het apparaat downloaden. Daarnaast kan de malware ook via IPC (inter-process communications) opdrachten naar systemen sturen. Als aangevallen computers Microsoft SQL Server draaien zal de malware een gebruiker met beheerderrechten aanmaken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.