Ga naar inhoud

Zeroday-lek in Microsoft IIS 6.0 actief aangevallen


Aanbevolen berichten

Microsoft Internet Information Services (IIS) 6.0 bevat een ernstig beveiligingslek dat sinds juli of augustus vorig jaar wordt aangevallen en een update van Microsoft zal niet meer verschijnen. De ondersteuning van de webserversoftware werd namelijk in juli 2015 gestopt, wat inhoudt dat er geen updates meer uitkomen.

Via de kwetsbaarheid, die zich in het WebDAV-onderdeel van IIS bevindt, kan een aanvaller een denial of service veroorzaken of willekeurige code uitvoeren. De kwetsbaarheid zou al enige tijd onder cybercriminelen bekend zijn, maar is nu openbaar gemaakt. Volgens het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro zijn na de openbaarmaking ook andere aanvallers bezig met het ontwikkelen van exploits die van de kwetsbaarheid gebruikmaken.

"IIS 6.0 was onderdeel van Windows Server 2003, dat helaas niet meer door Microsoft wordt ondersteund en ook geen patches meer zal ontvangen", zegt analist Suraj Sahu. Beheerders die IIS 6.0 draaien krijgen het advies om de WebDAV-service uit te schakelen. Nieuwere versies van Windows Server en IIS zijn niet kwetsbaar.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.