Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

Na heel wat zoekwerk en het bekijken van heel wat handleidingen geraak ik niet tot een oplossing voor volgend probleem. 

 

Even de situatie schetsen: 

Ik ben werkzaam in een schoolstructuur en voor de punten van examens plaatsen wij alles in excel documenten. Nu probeer ik deze documenten zoveel mogelijk te automatiseren zodat manuele handelingen zo veel mogelijk worden uitgeschakeld. (punten van 745 studenten ingeven is namelijk geen pretje) :)

 

Probleem: 

Er zijn twee examens die moeten opgeteld worden maar als ze op één examen niet slagen kunnen ze in het totaal maximum een 9 op 20 halen ookal zou een mathematische optelling boven de 10 eindigen. 

Even proberen concreet te maken: Stel:

Examen 1: 12/20

Examen 2: 8/20

Indien je dit mathematisch zou optellen zou je uitkomen op een 10/20 en dus is de student geslaagd. Maar aangezien we heel veel waarde hechten aan de kennis die de student moet opdoen in examen 2 is het slagen voor dit examen echt nodig waardoor we de student hierop willen tegenhouden en de 10/20 herleidt moet worden naar een 9 op 20.

 

Welke formule kan ik hiervoor gebruiken? Mijn eeuwige dankbaarheid als iemand hiervoor een oplossing vindt! Ik ben benieuwd

 

 

aangepast door zarvake
Geplaatst:

Een dergelijke examenregeling kan helemaal niet !

Elke student die bij de rechter daartegen bezwaar maakt, zal in het gelijk worden gesteld.

Je kunt wel bepalen of iemand bij een bepaald puntenaantal of percentage geslaagd is of afgewezen, maar je kunt niet zomaar het behaalde puntenaantal of behaald percentage wijzigen (ervan uitgaande dat het examen correct is beoordeeld).

Voor de bepaling geslaagd/afgewezen is de berekening dan niet moeilijk: als bij het tweede examen minimaal 50% moet worden behaald, wil dat zeggen dat bij het eerste examen het resultaat ook minimaal 50% moet zijn. Je krijgt dan een formule zoals in de bijlage in B4 staat.
 

PC-Helpf zarvake.xlsx

Geplaatst:

Beste alpha,

 

Dergelijke examenregeling past volledig binnen het wettelijk kader. Indien onder één en hetzelfde opleidingsonderdeel deze twee leereenheden afwijken in studiepunten (Bv examen één: 1 studiepunt en examen twee: 3 studiepunten)  kan je perfect dergelijke pass/fail criteria toepassen. 

 

Dus het kan perfect dat de student op examen 1 zeer goed scoort (bv: 16/20) maar voor examen 2 net niet slaagt (8/20) deze student op OLOD niveau wordt tegengehouden omwille van het "gewicht" van het tweede examen

 

Geplaatst:

Ik begrijp wel dat je op grond van resultaten (wat die resultaten ook zijn) een student de uitslag "Geslaagd" of "Niet Geslaagd" kunt geven, maar je kunt toch niet de uitslag in punten wijzigen als die punten eenmaal vastliggen?

Geplaatst:

Indien dit op voorhand opgenomen is in de ECTS fiches is dit perfect mogelijk. Maar enkel en alleen maar als er een duidelijk verschil in studiepunt aanwezig is. 

OLOD EXCEL

Vak 1: Formules (1 studiepunt)

Vak 2: Tabellen (3 studiepunten)

Dan mag je perfect een pass/fail criteria op OLOD niveau in de ECTS fiches laten opnemen die zegt dat je moet slagen op het examen van de tabellen om in het totaal erdoor te zijn. 

 

Dit maakt de excel formule om het bestand te 'automatiseren' er een heel stuk moeilijk op.  

 

 

 

Geplaatst:

Nogmaals: je kunt wel bepalen of iemand wel of niet geslaagd is, ongeacht het puntenaantal.

Maar als iemand 10/20 scoort, kun je toch niet zeggen: je hebt maar 8/20 behaald?

  • 7 maanden later...
  • 3 weken later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.