Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Tal van websites maken gebruik van een wachtwoordmeter om gebruikers te laten zien hoe zwak of sterk hun wachtwoord is, maar onderzoekers van de Carnegie Mellon University en de University of Chicago hebben nu een nieuw soort wachtwoordmeter ontwikkeld die veel beter zou moeten werken.

"In plaats van een meter die zegt 'Je wachtwoord is slecht', dachten we dat het handiger was als de meter vertelde waarom het slecht is en wat er beter kan worden gedaan", zegt onderzoeker Nicolas Christin van de Carnegie Mellon University. De wachtwoordmeter maakt gebruik van een kunstmatig neuraal netwerk. Het netwerk "leert" door miljoen bestaande wachtwoorden te scannen en trends te vinden. Als de meter een eigenschap in een wachtwoord ontdekt dat aanvallers kunnen raden geeft het gebruikers een waarschuwing.

"De manier waarop aanvallers wachtwoorden raden is door patronen in grote datasets van gestolen wachtwoorden te analyseren", zegt onderzoeker Blase Ur van de University of Chicago. "Als je bijvoorbeeld de letter E door een 3 in je wachtwoord verandert zal dat een aanvaller niet foppen. De meter zal uitleggen hoe vaak deze vervanging voorkomt en je advies geven wat je dan wel kunt doen." Deze feedback wordt in realtime gegeven, bij elke letter die de gebruiker invoert.

De onderzoekers lieten 4500 mensen de wachtwoordmeter testen bij het maken van een wachtwoord. Het onderzoek naar de meter en het gebruik ervan wordt vandaag tijdens de CHI 2017-conferentie gepresenteerd. Volgens Ur zorgt de nieuwe meter ervoor dat gebruikers sterkere wachtwoorden kiezen die net zo goed te onthouden zijn als wachtwoorden die zonder de feedback worden gemaakt. Een demonstratie van de wachtwoordmeter staat inmiddels online. De code van de Password Meter is via GitHub open source gemaakt.

 

 

bron: security.nl

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.