Ga naar inhoud

Duizenden WordPress-sites kwetsbaar door verlaten plug-ins


Aanbevolen berichten

Duizenden WordPress-sites zijn kwetsbaar voor aanvallers omdat ze oude plug-ins gebruiken die beveiligingslekken bevatten en niet meer door de oorspronkelijke ontwikkelaar worden onderhouden. Via WordPress.org worden meer dan 37.000 plug-ins aangeboden die allerlei extra functionaliteit aan een website toevoegen. Ruim 17.000 van deze plug-ins hebben de afgelopen 2 jaar geen update ontvangen.

Bijna 14.000 plug-ins zeggen compatibel te zijn met WordPress 3.x. WordPress 4.0 verscheen in september 2014. Verder ontdekten onderzoekers 4.000 plug-ins die sinds 2010 niet meer zijn bijgewerkt. Beveiligingsbedrijf Wordfence analyseerde de plug-ins en ontdekte 18 verlaten plug-ins die kwetsbaarheden bevatten en op dit moment via WordPress.org zijn te downloaden.

Verder werden vier plug-ins gevonden waarin een beveiligingslek is gepatcht, alleen de update werd op zo'n manier uitgebracht dat bestaande gebruikers niet automatisch naar de nieuwste versie zijn geüpgraded. De kwetsbare plug-ins hebben bij elkaar 37.000 installaties. Beheerders van WordPress-sites die een kwetsbare plug-in gebruiken krijgen het advies die uit te schakelen en contact met de ontwikkelaar op te nemen over eventuele support.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.