Ga naar inhoud

Tor Project gaat meer inzetten op browsen via smartphone


Aanbevolen berichten

Het Tor Project dat zich inzet voor vrijheid, privacy en anonimiteit op internet gaat meer inzetten op anoniem browsen via de smartphone. De organisatie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Tor-netwerk en Tor Browser, de desktopbrowser om met het Tor-netwerk verbinding te maken.

Veel mensen in gebieden met online surveillance en censuur maken echter gebruik van hun smartphone om websites te bezoeken. Voor smartphones bestaat sinds 2014 de browser genaamd Orfox, die gebruikers ook via het Tor-netwerk laat browsen. De browser wordt ontwikkeld door het Guardian Project. Orfox biedt echter niet dezelfde features en veiligheidsgaranties van Tor Browser. Daarom is het Tor Project samen met het Guardian Project een jaar geleden begonnen om dit recht te trekken.

Eén van de eerste features uit Tor Browser die aan Orfox is toegevoegd is de 'security slider', waarmee gebruikers eenvoudig hun beveiligingsniveau kunnen inschakelen. Het beveiligingsniveau bepaalt bijvoorbeeld of er scripts op een pagina mogen worden uitgevoerd. Volgens Tor-projectmanager Isabela Bagueros is dit pas het begin en is 'mobile' een belangrijk onderdeel binnen het ontwikkelproces van Tor aan het worden. In het geval van nieuwe features voor Tor Browser zal er ook worden gekeken om die voor Orfox te laten werken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.