Ga naar inhoud

Mozilla lanceert vernieuwde browser Firefox Quantum


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft vandaag Firefox Quantum gelanceerd, volgens de opensource-ontwikkelaar de grootste Firefox-update sinds de lancering van versie 1.0 in 2004. De browser bevat een nieuwe gebruikersinterface en een nieuwe engine die voor veel betere prestaties moet zorgen.

Firefox Quantum (Firefox 57) zou twee keer zo snel zijn als Firefox 56 die zes maanden geleden uitkwam. In totaal werden bijna 7 miljoen regels code aangepast. De browser werkt daarnaast alleen nog met WebExtension-extensies. Oude legacy-extensies worden niet meer ondersteund. Extensie-ontwikkelaars werden de afgelopen maanden geregeld opgeroepen om hun extensies klaar te maken voor de lancering van Firefox Quantum. Voor Amerikaanse, Canadese, Hongkongse en Taiwanese gebruikers heeft Mozilla besloten om Google weer de standaard zoekmachine te maken. Drie jaar geleden koos Mozilla ervoor om in deze landen Google door Yahoo te vervangen.

Een andere verandering is de permanente trackingbescherming. Gebruikers kunnen nu ook in de normale modus van de browser advertenties, analytics-trackers en knoppen voor het delen van content op social media blokkeren. Iets dat voorheen alleen in de Private Browsing-mode werd ondersteund. Verder worden gebruikers nu ook beschermd tegen data-url's, waar phishingaanvallen gebruik van kunnen maken.

Firefox Quantum verhelpt verder 15 beveiligingslekken waarvan er drie als ernstig zijn aangemerkt. Via dergelijke kwetsbaarheden kan een aanvaller in het ergste geval volledige controle over het systeem krijgen. Alleen het bezoeken van een gehackte of kwaadaardige website is in dit geval voldoende. Updaten naar Firefox Quantum kan via de automatische updatefunctie en Mozilla.org.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.