Ga naar inhoud

Let's Encrypt zorgt voor sterke stijging van https-verkeer


Aanbevolen berichten

Certificaatautoriteit Let's Encrypt waar websites gratis certificaten voor een versleutelde verbinding kunnen aanvragen heeft voor een stijging van het https-verkeer gezorgd. Dat blijkt uit cijfers van Let's Encrypt en Mozilla. Dit jaar zag de certificaatautoriteit het aantal actieve certificaten meer dan verdubbelen naar 46 miljoen. Het aantal domeinen dat van een Let's Encrypt-certificaat gebruikmaakt verdrievoudigde naar 61 miljoen.

Let's Encrypt is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) en wordt gesteund door Mozilla, Akamai, Cisco, de EFF en verschillende andere partijen. Het heeft een volledig versleuteld web als doel en wil dit bereiken door de uitgifte en installatie van ssl-certificaten zo eenvoudig mogelijk te maken. Een doel dat dit jaar weer een stuk dichterbij is gekomen, aldus cijfers van Mozilla. Van alle websites die Firefox-gebruikers dit jaar opvroegen werd 67 procent via een beveiligde https-verbinding aangeboden. Een stijging van 21 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Voor volgend jaar wil Let's Encrypt het aantal actieve certificaten en unieke domeinen verdubbelen naar respectievelijk 90 miljoen en 120 miljoen. Daarnaast zullen er verschillende belangrijke features worden uitgerold, zoals ondersteuning van wildcard-certificaten. Nu moeten webmasters voor elk subdomein dat onder hun domein valt een apart certificaat aanvragen. Via een wildcard-certificaat zijn alle subdomeinen meteen van een beveiligde verbinding voorzien. De feature zou eind februari beschikbaar moeten zijn.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.