Ga naar inhoud

Malware besmet duizend WordPress-sites via oud themes-lek


Aanbevolen berichten

Meer dan duizend WordPress-sites zijn met malware besmet geraakt omdat ze een beveiligingsupdate voor een oude kwetsbaarheid in twee themes niet geïnstalleerd hebben. Het gaat om de themes Newspaper en Newsmag. Het lek waar de aanvallers gebruik van maken werd in april 2016 gepatcht.

Toch zijn er nog altijd websites die de update niet hebben uitgerold. Via de kwetsbaarheid kan een aanvaller kwaadaardige JavaScript in de website injecteren. Oorspronkelijk werd de geïnjecteerde JavaScript-code gebruikt voor het weergeven van pop-ups op gehackte website of het doorsturen van bezoekers naar andere websites. Een nieuwe variant van de aanval stuurt aanvallers nog steeds door naar andere websites, maar maakt ook een nieuwe WordPress-beheerder aan genaamd "simple001".

Daarmee hebben de aanvallers volledige controle over de website. Zelfs wanneer een WordPress-gebruiker de infectie verwijdert en de kwetsbaarheid patcht, blijft de aanvaller via het aangemaakte beheerdersaccount toegang houden. Volgens securitybedrijf Sucuri zijn meer dan duizend WordPress-sites door de nieuwe variant van de aanval getroffen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.