Ga naar inhoud

Botnet installeert cryptominer op WordPress-servers


Aanbevolen berichten

De bruteforce-aanvallen op WordPress-sites waar eerder deze week voor werd gewaarschuwd zijn afkomstig van een botnet dat als doel heeft om op gehackte WordPress-servers een cryptominer te installeren. Dat laat securitybedrijf Wordfence weten. Het botnet probeert via allerlei combinaties van gebruikersnamen en wachtwoorden toegang tot WordPress-sites te krijgen.

Wanneer de aanval succesvol is wordt er malware geïnstalleerd die de server bruteforce-aanvallen op andere WordPress-sites laat uitvoeren, alsmede de rekenkracht van de machine gebruikt voor het minen van de cryptocurrency Monero. Twee wallets die de aanvallers gebruiken hebben inmiddels 217 Monero verzameld, wat op dit moment 103.000 euro is. Waarschijnlijk maken de aanvallers gebruik van meer wallets, waardoor het werkelijke bedrag hoger ligt, aldus onderzoeker Brad Haas.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.