Ga naar inhoud

Cryptominer verspreidt zich via Facebook Messenger


Aanbevolen berichten

Gebruikers van Facebook Messenger zijn gewaarschuwd voor een cryptominer die zich via het chatprogramma verspreidt. De aanval begint met een zip-bestand dat naar gebruikers wordt gestuurd en van al besmette vrienden afkomstig is. Het zip-bestand lijkt een video te bevatten, maar het gaat in werkelijkheid om een exe-bestand met een dubbele extensie, zo laat anti-virusbedrijf Trend Micro weten.

Zodra gebruikers dit bestand openen wordt er een kwaadaardige Chrome-extensie geïnstalleerd. Deze extensie laadt een website met een video, om gebruikers zo niets te laten vermoeden. Daarnaast gebruikt de extensie het Facebook Messenger-account van de gebruiker om de malware verder te verspreiden, door het zip-bestand naar andere contacten door te sturen. Verder downloadt de malware een cryptominer die de rekenkracht van de computer gebruikt om de cryptocurrency Monero te minen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.