Ga naar inhoud

Firefox stuurde zonder toestemming crashrapporten naar Mozilla


Aanbevolen berichten

Firefox heeft negen maanden lang zonder toestemming van gebruikers crashrapporten naar Mozilla gestuurd, zo heeft de browserontwikkelaar laten weten. In het geval Firefox crasht kan de browser informatie over het probleem naar Mozilla sturen, zodat eventuele bugs kunnen worden verholpen.

Standaard zal Firefox gebruikers toestemming vragen om de crashrapporten te versturen. Crashrapporten kunnen namelijk gevoelige en persoonlijke informatie bevatten. Het gaat dan bijvoorbeeld om geopende tabs en de geheugeninhoud van Firefox. Met de lancering van Firefox 52 op 7 maart van dit jaar werd er een bug in de browser geïntroduceerd die ervoor zorgde dat crashrapporten zonder toestemming van de gebruiker werden verstuurd. De bug is deze week via Firefox 57.0.3 verholpen.

Mozilla laat weten dat het niet kan zien welke gebruikers toestemming hebben gegeven voor het versturen van crashrapporten en welke niet. "Hoewel we het crashrapportagesysteem hebben ontwikkeld zodat het lastig naar individuen te herleiden is, moeten we er bewust van zijn dat crashdumps de inhoud van de crashende tab kunnen bevatten. In geringe aantallen kan het om privé of identificerende informatie gaan", zegt Mozilla's Chris Lonnen. Mozilla heeft daarom besloten alle toegestuurde data te verwijderen. Updaten naar Firefox 57.0.3 kan via de automatische updatefunctie of Mozilla.org.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.