Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Het bedrijf Flight Sim Labs dat uitbreidingen voor Microsoft Flight Simulator ontwikkelt heeft aan de laatste versie een keylogger toegevoegd om inloggegevens van één specifieke softwarepiraat te achterhalen, zo heeft de softwareontwikkelaar op de eigen website bekendgemaakt.

Op Reddit ontstond ophef nadat een gebruiker in de laatste uitbreiding van Flight Sim Labs een keylogger ontdekte. De malware bleek in Chrome opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden te kunnen stelen. In een verklaring laat de softwareontwikkelaar weten dat de keylogger alleen bij het invoeren van specifieke gegevens werd geactiveerd. Dit gebeurde niet bij legitieme gebruikers en er zijn ook geen persoonsgegevens van legitieme gebruikers gestolen, aldus de ontwikkelaar.

De keylogger was namelijk tegen één specifieke softwarepiraat gericht. Bij de lancering van een vorige uitbreiding voor Flight Simulator bleek dat er specifieke softwarekrakers waren die de kopieerbeveiliging door middel van offline serienummergeneratoren wisten te omzeilen. Flight Sim Labs had geen idee hoe dit precies gebeurde, maar zag wel steeds bepaalde informatie, zoals gebruikersnaam, e-mailadres en serienummer, van specifieke ip-adressen komen.

Aan nieuwere versies van het installatieprogramma werden meer "tests" toegevoegd om de identiteit van de krakers te achterhalen, wat uiteindelijk ook lukte. Het bleek om één specifiek persoon te gaan en Flight Sim Labs zegt de naam van deze kraker te hebben. De kraker was op bepaalde besloten websites actief waar hij zijn gegevens met andere softwarepiraten deelde. Uit de informatie die Flight Sim Labs had verzameld bleek dat de softwarepiraat in kwestie Google Chrome gebruikte. Daarom werd besloten om in de meest recente versie van de uitbreiding een Chrome-keylogger toe te voegen die in de browser opgeslagen wachtwoorden van alleen de softwarepiraat achterhaalde.

Op deze manier wilde de softwareontwikkelaar de inloggegevens achterhalen waarmee er toegang tot de besloten websites kon worden verkregen die de softwarepiraat gebruikt. Deze werkwijze was succesvol, laat Flight Sim Labs weten. De softwareontwikkelaar ontdekte naar eigen zeggen een heel web van softwarepiraterij waar veel meer extensie-ontwikkelaars voor Flight Simulator het doelwit waren. Achteraf gezien was het volgens de softwareontwikkelaar geen goede beslissing om de keylogger toe te voegen en maakt het excuses voor het vertrouwen dat is geschaad. Ook biedt het klanten de mogelijkheid om hun geld terug te vragen. Inmiddels is er een nieuwe versie uitgekomen waarin de keylogger is verwijderd.

 

 

 

bron: security.nl

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.