Ga naar inhoud

Meeste mensen hebben nooit hun router geüpdatet


Aanbevolen berichten

De meeste mensen hebben nog nooit de firmware van hun router geüpdatet, zo blijkt uit twee onderzoeken. Anti-virusbedrijf Avast deed een onderzoek onder Amerikaanse internetgebruikers. 72 procent van de deelnemers had nog nooit zijn firmware geüpdatet en 51 procent had nog nooit op de router ingelogd om het standaard ingestelde wachtwoord te wijzigen.

De cijfers komen overeen met een onderzoek dat in april van dit jaar onder 2200 Britten werd uitgevoerd. Bij dit onderzoek had 86 procent nog nooit de firmware van zijn of haar router geüpdatet. Ook bleek dat 82 procent van de deelnemers nooit het beheerderswachtwoord had gewijzigd. Op de vraag waarom mensen de instellingen van hun router niet wijzigen stelt bijna de helft dat ze niet weten waarom ze dit moeten doen en 34 procent zegt niet te weten hoe het gedaan moet worden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.