Ga naar inhoud

VirusTotal lanceert dienst om false positives te voorkomen


Aanbevolen berichten

False positives, waarbij virusscanners schone bestanden als malware beschouwen, kunnen grote gevolgen voor ontwikkelaars, anti-virusbedrijven en eindgebruikers hebben. Aanleiding voor Googles VirusTotal om een nieuwe dienst te lanceren die false positives moet voorkomen.

VirusTotal is een dienst van Google waar gebruikers verdachte bestanden door meer dan 70 anti-virusbedrijven kunnen laten scannen. De nu gelanceerde "VirusTotal Monitor" laat softwareontwikkelaars hun bestanden naar een private cloud binnen VirusTotal uploaden. Vervolgens worden de bestanden dagelijks door de meer dan 70 anti-virusbedrijven op VirusTotal gescand. De bestanden blijven hierbij privé en worden niet met derde partijen gedeeld.

Alleen als een bestand als malware wordt beschouwd wordt die met het anti-virusbedrijf gedeeld dat de waarschuwing veroorzaakt. Zodra er een onterechte detectie plaatsvindt worden zowel de softwareontwikkelaar als het anti-virusbedrijf geïnformeerd. Het anti-virusbedrijf krijgt zo toegang tot het bestand en diens metadata, zoals het bedrijf achter het bestand en contactgegevens van de softwareontwikkelaar. Op deze manier kan het probleem snel worden verholpen.

Het proces vindt geheel geautomatiseerd plaats, zodat softwareontwikkelaars niet met 70 verschillende anti-virusbedrijven hoeven te communiceren. Emiliano Martinez van VirusTotal stelt dat de nieuwe dienst geen vrijbrief is om elk bestand door virusscanners goedgekeurd te laten krijgen. "Soms zullen leveranciers inderdaad bepalen om detecties voor bepaalde software aan te houden. Door contextuele informatie over de ontwikkelaar te geven kunnen ze werk prioriteren wat hopelijk tot een wereld met minder false positives leidt", aldus Martinez.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.