Ga naar inhoud

ProtonVPN gaat in meer landen servers neerzetten


Aanbevolen berichten

ProtonVPN gaat in meer landen servers neerzetten waar gebruikers uit kunnen kiezen, zo heeft de vpn-dienst bij het eenjarig bestaan laten weten. Op dit moment heeft de vpn-dienst meer dan honderd servers in vijftien landen staan. Tegen het einde van het jaar zal het om twintig landen gaan.

Het aantal gebruikers is inmiddels de 500.000 gepasseerd. ProtonVPN is ontwikkeld door hetzelfde team van wetenschappers dat eerder de versleutelde e-maildienst ProtonMail lanceerde. De vpn-dienst kent zowel een gratis als betaalde optie. Gratis gebruikers kunnen kiezen uit servers in Japan, Nederland en de Verenigde Staten. Betalende gebruikers hebben keuze uit meer landen. ProtonVPN stelt dat deze betalende gebruikers het mogelijk maken om een gratis vpn-dienst aan te bieden die de privacy van gebruikers niet misbruikt.

Via een virtual private network (vpn) is het mogelijk om het internetverkeer via een versleutelde tunnel naar een andere computer te laten lopen. Het wordt gebruikt om verkeer op bijvoorbeeld open wifi-netwerken te beschermen, censuur te omzeilen en het browsegedrag voor de eigen internetprovider af te schermen. De vpn-dienst heeft zelfs een speciale uitleg online staan om Netflix te kijken en het WK-voetbal te volgen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.