Ga naar inhoud

Microsoft erkent gebreken Windows 10 CFG-beveiliging


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hoeven niet langer meer de Control Flow Guard (CFG) beveiligingsfeature in Windows 10 te onderzoeken, aangezien de beperkingen bij Microsoft bekend zijn, zo laat de softwaregigant weten. CFG is een beveiligingsmaatregel in Windows 10 die het kapen van code door aanvallers moet voorkomen en veel bekende aanvalstechnieken op deze manier weet te dwarsbomen.

CFG was een onderdeel van het beloningsprogramma van Microsoft. Onderzoekers die de beveiligingsfeatures van Windows weten te omzeilen kunnen dit aan Microsoft melden en worden hiervoor beloond. CFG was volgens de softwaregigant een zeer populair doel voor beveiligingsonderzoekers. "Dankzij dit onderzoek hebben we veel geleerd over de verschillende bugs en ontwerpbeperkingen van CFG", zegt Microsofts Joe Bialek.

Inmiddels is er echter genoeg over de beperkingen van CFG bekend en heeft Microsoft besloten om het uit het beloningsprogramma voor onderzoekers te halen. "We denken dat we genoeg weten over de beperkingen van CFG en het dreigingsmodel waar we het ontwerp voor moeten aanpassen", gaat Bialek verder. Hij stelt dat aanvullend onderzoek naar het omzeilen van CFG geen zin heeft totdat de nu bekende beperkingen zijn verholpen.

Ook wil Microsoft dat onderzoekers zich op andere onderdelen gaan richten. Hoewel er geen beloningen voor CFG meer worden uitgekeerd is Microsoft niet van plan om de beveiligingsfeature uit Windows 10 te verwijderen. Nadat de tekortkomingen zijn verholpen is de softwaregigant van plan om CFG weer aan het programma toe te voegen.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.