Ga naar inhoud

Phishingmail probeert wachtwoord via XPS-bestand te stelen


Aanbevolen berichten

Onderzoekers waarschuwen voor een phishingmail waarbij aanvallers een XPS-bestand gebruiken om het Microsoft-wachtwoord van de ontvanger te stelen. De e-mail gaat over een betaling en bevat een XPS-bestand. XPS staat voor XML Paper Specification en is Microsofts tegenhanger van pdf.

Zodra gebruikers het bestand openen krijgen ze de tekst te zien dat het om een beveiligd document gaat dat via een apart icoon in het document te openen is. Dit document wijst naar een phishingsite waar de gebruiker met zijn Microsoft-wachtwoord moet inloggen. Zodra de gebruiker dit doet kan de aanvaller op het account inloggen en meer phishingmails versturen.

Volgens Lorna Hutcheson, handler bij het Internet Storm Center, worden XPS-bestanden niet vaak gebruikt bij phishingaanvallen en komen gebruikers ze ook niet vaak tegen. Daarnaast staan ze waarschijnlijk niet op de blacklist van de meeste e-mailgateways. Organisaties die geen gebruik van XPS-bestanden maken krijgen dan ook het advies die op de gateway te blokkeren. "Dit is ook een goed voorbeeld van hoe belangrijk het is om je werknemers te trainen om alert te zijn op onverwachte e-mails en niet zomaar op alles te klikken", aldus Hutcheson.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.