Ga naar inhoud

Mozilla lanceert nieuwe Firefox-versie die ftp deels blokkeert


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft een nieuwe versie van Firefox gelanceerd waarin het ftp-protocol deels wordt geblokkeerd. Een zeer groot nadeel van ftp is dat er op onbeveiligde wijze informatie wordt uitgewisseld. Zo worden inloggegevens als platte tekst naar de ftp-server verstuurd.

Daarnaast maken volgens Mozilla veel malware-campagnes gebruik van gehackte ffp-servers en downloaden via het ftp-protocol malware op de apparaten van eindgebruikers. Daarom worden in Firefox 61 alle "ftp subresource loads" vanaf http- en https-sites geblokkeerd. Hierdoor zal het voor websites niet meer mogelijk zijn om bijvoorbeeld afbeeldingen, scripts en iframes via ftp te laden. Verder draaien WebExtensions op macOS nu in hun eigen proces, wat de veiligheid en stabiliteit ten goede moet komen. Ook ondersteunt Firefox nu standaard de laatste versie van de TLS 1.3-specificatie.

Nieuwe Firefox-versies bevatten over het algemeen ook beveiligingsupdates, maar Mozilla maakt daar in de release notes geen melding van. Op het moment van schrijven geeft de Mozilla-pagina met "Security Advisories" geen nieuwe informatie weer. Het komt echter voor dat Mozilla beveiligingsupdates pas op een later moment bekendmaakt als gebruikers de mogelijkheid hebben gehad om te updaten naar de nieuwe versie. Dat kan via de automatische updatefunctie en Mozilla.org

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.