Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Gratis virusscanners doen niet onder voor betaalde anti-viruspakketten, zo blijkt uit een verzameling van 'real-world' anti-virustests die door het Oostenrijkse testlab AV-Comparatives werden uitgevoerd. Voor de tests, die van februari tot en met juni van dit jaar plaatsvonden, werd er met echte besmette links en drive-by downloads op internet getest. In de testperiode werden er 1080 kwaadaardige links en websites met een gepatcht Windows 10-systeem bezocht.

F-Secure en Trend Micro weten alle malware-exemplaren zonder tussenkomst van de gebruiker te blokkeren. De gratis versies van Avast en AVG missen zes exemplaren. Microsofts Windows Defender, de in Windows 10 ingebouwde virusscanner, mist één exemplaar. In twintig andere gevallen was het aan de gebruiker om te bepalen of de malware werd uitgevoerd of niet. Van de achttien virusscanners eindigt Quick Heal onderaan. Dit anti-viruspakket mist 19 malware-exemplaren en laat de gebruiker twintig keer beslissen.

Naast de detectie van malware werd er ook op false positives getest, waarbij de virusscanners met legitieme, schone software en domeinen kregen te maken. Het ging om zo'n duizend willekeurig gekozen populaire domeinen en zo'n tweeduizend populaire en nieuwe/aanbevolen downloads. F-Secure en Trend Micro, die zo goed presteerden bij de detectie van malware, gaan nu hard onderuit. F-Secure gaat maar liefste 111 keer de fout in, terwijl Trend Micro 38 keer vals alarm geeft. Ook Symantec heeft moeite met dit onderdeel, zo blijkt uit de 24 valse waarschuwingen. Emsisoft, Kaspersky Lab en VIPRE presteren op dit onderdeel het beste met één false positive.

Vanwege het grote aantal false postives krijgen F-Secure, Trend Micro en Symantec een lagere uiteindelijke beoordeling. Uiteindelijk worden Avast, AVG, Avira, Bitdefender, Kaspersky Lab, McAfee, Tencent en VIPRE als 'Advanced+' beoordeeld, de hoogste beoordeling. De gratis virusscanners van Microsoft en Panda worden als Advanced beoordeeld, net als de oplossingen van Symantec, ESET, Trend Micro en F-Secure. De oplossing van BullGuard eindigt onderaan en krijgt alleen de vermelding "getest".

 

 

bron: security.nl

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.