Ga naar inhoud

Facebook waarschuwt 4 miljoen gebruikers voor datamisbruik


Aanbevolen berichten

Facebook gaat 4 miljoen gebruikers waarschuwen voor een app die hun gegevens deelde en mogelijk heeft misbruikt, zo heeft de sociale netwerksite zelf bekendgemaakt. Het gaat om de app myPersonality die voor 2012 actief was. De app deelde informatie van gebruikers met bedrijven en onderzoekers, terwijl er slechts "beperkte beveiligingsmaatregelen" aanwezig waren.

"Als gevolg zullen we zo'n 4 miljoen mensen waarschuwen die ervoor kozen om hun Facebookgegevens met myPersonality te delen dat die mogelijk zijn misbruikt", aldus Ime Archibong van Facebook. Archibong zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat myPersonality de informatie van vrienden van Facebookgebruikers heeft benaderd, zoals de app This is your digital life deed die centraal stond in het Cambridge Analytica-schandaal.

Mocht echter blijken dat dit toch het geval was, zullen ook de getroffen vrienden worden geïnformeerd. MyPersonality is inmiddels van de sociale netwerksite verbannen. Facebook zegt dat het sinds het dataschandaal met Cambridge Analytica meer dan 400 apps wegens mogelijk datamisbruik heeft geschorst.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.