Ga naar inhoud

Spywarebedrijf lekt selfies, sms-berichten en locatiedata klanten


Aanbevolen berichten

Een softwarebedrijf dat spyware voor ouders en werkgevers ontwikkelt heeft de vertrouwelijke data van 2200 klanten gelekt. Het gaat om het bedrijf SpyFone, de ontwikkelaar van "eenvoudig te gebruiken monitoring" waarmee ouders hun kinderen in de gaten kunnen houden, zo meldt Vice Magazine.

Ook richt het bedrijf zich op werkgevers, zodat die kunnen controleren of werknemers wel verantwoord omgaan met de zakelijke telefoon. Via de software is het mogelijk om gesprekken op te nemen, de locatie van de gebruiker te volgen, foto's te bekijken, berichten in chatapplicaties te lezen, bezochte websites te achterhalen en live met de gebruiker mee te kijken. Een bijbehorende analysetool kan pdf- of Excel-bestanden genereren waarmee er "gedetailleerd inzicht" kan worden verkregen in de activiteiten van het kind of de werknemer.

Een beveiligingsonderzoeker ontdekte een onbeveiligde Amazon S3-bucket van SpyFone die voor iedereen op internet toegankelijk was. Dit is de cloudopslagdienst van Amazon waar organisaties allerlei gegevens kunnen opslaan. De bucket bevatte volgens de onderzoeker "terabytes" aan data, waaronder selfies, sms-berichten, audio-opnamen, adresboeken, locaties, gehashte wachtwoorden, Facebookberichten en foto's van 2200 klanten. Deze klanten zouden bij elkaar bijna 3700 telefoons volgen. Verder bevatte de data ook 44.000 unieke e-mailadressen.

Tevens bleken de backenddiensten van het bedrijf onbeveiligd te zijn. De onderzoeker kon zo zonder wachtwoord inloggen, zelf een beheerdersaccount aanmaken en allerlei klantgegevens bekijken. SpyFone heeft het datalek inmiddels bevestigd en zegt dat het een onderzoek is gestart. "We verwachten dat dit datalek de laatste zal zijn", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.