Ga naar inhoud

Firefox krijgt 'content blocking' voor betere prestaties en privacy


Aanbevolen berichten

Mozilla gaat Firefox voorzien van een optie waardoor gebruikers trackers en andere third-party content kunnen blokkeren die een impact op de privacy en prestaties hebben. De browser beschikte al over een optie genaamd "Tracking Protection" waarmee online trackers zijn te blokkeren.

Deze optie zal echter worden vervangen door "Content Blocking". Hiermee is het mogelijk om third-party content, zoals advertenties of code, te blokkeren die gebruikers op het web volgt en ervoor zorgt dat websites trager laden. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om trackers en andere elementen te blokkeren die meer dan vijf seconden nodig hebben om te laden. Daarnaast kan worden ingesteld om alle bekende trackers te blokkeren. Mozilla merkt hierbij op dat dit er wel voor kan zorgen dat sommige pagina's niet meer laden.

De optie is nu testen in de nieuwste versie van Firefox Nightly, wat een vroege testversie van de browser is. In het geval van de definitieve Firefox-versie, waar de meeste gebruikers mee werken, zal content blocking naar verwachting in Firefox 63 verschijnen. Deze versie staat gepland voor 23 oktober van dit jaar.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.