Ga naar inhoud

Oostenrijks testlab hekelt anti-virustests door YouTubers


Aanbevolen berichten

Het Oostenrijkse testlab AV-Comparatives heeft uitgehaald naar anti-virustests door YouTubers, die niet met de werkelijkheid overeen zouden komen. De resultaten van anti-virustests die op YouTube zijn te zien verschillen vaak van de testresultaten van testlabs zoals AV-Comparatives of AV-Test.

Door YouTubers geteste anti-viruspakketten presteren vaak veel slechter dan de tests van verschillende testlabs laten zien. Volgens het Oostenrijkse testlab komt dit doordat YouTubers met een kleinere verzameling malware-exemplaren werken en alleen maar toegang tot publiek beschikbare malwareverzamelingen hebben. Ook baseren de testers zich vaak op resultaten van VirusTotal.com. Dit is een gratis dienst van Google om verdachte bestanden door de engines van zo'n 60 anti-viruspakketten te laten scannen.

Virusscanners die aan VirusTotal deelnemen scannen door gebruikers geüploade bestanden alleen met hun on-demand scanner. Andere features en onderdelen voor het detecteren van malware worden niet gebruikt. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat het malware-exemplaar door een scanner op VirusTotal wordt gemist, terwijl de geïnstalleerde virusscanner op het systeem van een gebruiker de malware wel detecteert.

Ook de manier waarop YouTubers testen laat te wensen, waardoor er onjuiste resultaten worden gemeld, aldus AV-Comparatives. Daarnaast stelt het testlab dat veel YouTubers de resultaten van hun tests verkeerd interpreteren omdat ze over onvoldoende middelen beschikken om te controleren of de malware het systeem echt infecteerde.

"De meeste YouTube-tests eindigen met een blockpercentage van het geteste anti-virusproduct, wat veel lager kan zijn dan de score die hetzelfde product in een professionele test haalt. Met vergezochte conclusies gebaseerd op beperkte testmethodes en zonder een representatieve en gebalanceerde malwareverzameling, hoeven de resultaten van YouTubers niet overeen te komen met de echte bescherming van een virusscanner", concludeert AV-Comparatives. Gebruikers die een virusscanner zoeken krijgen dan ook het advies om meerdere tests te lezen en eerst een probeerversie te installeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.