Ga naar inhoud

Ernstig beveiligingslek in Apache Struts actief aangevallen


Aanbevolen berichten

Een ernstig beveiligingslek in Apache Struts waarvoor vorige week een update verscheen wordt nu actief aangevallen en gebruikt voor het infecteren van kwetsbare servers met een cryptominer. Struts is een zeer populair opensourceframework voor het ontwikkelen van Java-webapplicaties.

Tenminste 65 procent van de Fortune 100-bedrijven maakt gebruikt van webapplicaties die via Apache Struts zijn gemaakt. Op 22 augustus verscheen er een beveiligingsupdate van de Apache Foundation voor de kwetsbaarheid. Via het beveiligingslek kan een aanvaller kwetsbare servers overnemen. Een dag na het verschijnen van de update publiceerde een onderzoeker een proof-of-concept-exploit die van de kwetsbaarheid misbruik maakt.

Inmiddels is de exploit door cybercriminelen gebruikt om kwetsbare systemen aan te vallen en infecteren, zo meldt securitybedrijf Volexity. Wanneer de exploit succesvol is wordt de CNRig Miner geïnstalleerd, die het systeem naar cryptovaluta laat delven. In het verleden is het vaker voorgekomen dat net gepatchte Apache Struts-lekken het doelwit van aanvallen werden. Beheerders krijgen dan ook het advies om de update zo snel als mogelijk te installeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.