Ga naar inhoud

Windows 10 gaat inloggen via Google-account ondersteunen


Aanbevolen berichten

Windows 10 gaat het inloggen via een Google-account ondersteunen, zo stelt de website Chrome Story op basis van een nieuw Chromium-project. Via het project krijgt Google Chrome ondersteuning voor de credential providers-feature in Windows 10.

Credential providers laten gebruikers inloggen op Windows 10, bijvoorbeeld via een wachtwoord of het gebruik van biometrische kenmerken. Het is voor third-party ontwikkelaars mogelijk om een eigen credential provider te ontwikkelen en die binnen Windows te registreren. Vervolgens kunnen Windows-gebruikers via het authenticatieproces van deze derde partij inloggen. Google is waarschijnlijk van plan om Chrome als een credential manager voor Windows 10 te registreren.

De nu verschenen code lijkt te suggereren dat gebruikers via hun G Suite-account op het besturingssysteem kunnen inloggen. Mogelijk dat ook het gebruik van normale Google-accounts wordt ondersteund. Volgens de website Bleeping Computer kan Google op deze manier verder de zakelijke markt binnendringen door Windows 10 direct binnen hun G Suite-platform te integreren. Het project bevindt zich nog in beginfase. Het is dan ook onduidelijk of en wanneer gebruikers er gebruik van kunnen maken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.