Ga naar inhoud

Google onder vuur vanwege advertenties voor ddos-diensten


Aanbevolen berichten

Google is onder vuur komen te liggen vanwege advertenties voor ddos-diensten die de internetgigant op de eigen zoekmachine laat zien. Richard Clayton, directeur van het Cambridge Cybercrime Centre van de Universiteit van Cambridge, ontdekte de advertenties voor zogenaamde "booters" en "stressers".

De websites voeren tegen betaling ddos-diensten uit tegen websites. Zodoende kunnen ook personen met weinig technische kennis websites uit de lucht halen. Volgens de Britse politie worden dergelijke diensten vaak verborgen achter "een zweem van authenticiteit", waarbij wordt geclaimd dat het een legitieme toepassing heeft om de bestendigheid van servers te testen. In werkelijkheid zijn het echter cybercriminelen die er gebruik van maken.

De afgelopen jaren hebben opsporingsinstanties verschillende operaties tegen ddos-diensten uitgevoerd en zijn ook gebruikers van deze diensten opgepakt. Clayton was dan ook verbaasd dat Google advertenties voor booters en stressers bij de eigen zoekmachine laat zien. Hij besloot een klacht over de advertentie in te dienen, maar dat leverde niets op.

Pas toen Clayton een Google-medewerker persoonlijk benaderde verdween de advertentie. Een paar dagen later verscheen er echter weer een andere advertentie voor een ddos-dienst. Dit keer leverde het indienden van een klacht en het benaderen van de Google-medewerker niets op, waardoor de advertentie nog steeds wordt getoond. "Het lijkt erop dat voor Google inkomsten belangrijker zijn dan het handhaven van beleid", aldus Clayton.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.