Ga naar inhoud

Duizenden onbeveiligde 3d-printers toegankelijk via internet


Aanbevolen berichten

Duizenden 3d-printers zijn zonder wachtwoord toegankelijk via het internet en kunnen bijvoorbeeld opdrachten krijgen om voorwerpen te printen. Dat laat Xavier Mertens weten, handler bij het Internet Storm Center (ISC). Mertens vond ruim 3700 OctoPrint-interfaces waarvoor geen enkele authenticatie is vereist. OctoPrint is een webinterface voor het bedienen en monitoren van 3d-printers.

Via de interface is het mogelijk om 3d-objecten in de printer te laden. Doordat de printers zonder wachtwoord toegankelijk zijn zou een aanvaller bijvoorbeeld ingeladen ontwerpen via de interface kunnen achterhalen. Een andere mogelijkheid is het printen van een 3d-object. Mertens wijst naar verhalen waarbij goedkope 3d-printers in brand vlogen. Een andere mogelijkheid is dat een aanvaller een ontwerp dat door de printer is geladen downloadt, aanpast en vervolgens weer uploadt. Op deze manier zou de printer een voorwerp printen dat bijvoorbeeld minder veilig is.

Verder biedt OctoPrint een monitoringfeature die van een embedded webcam gebruikmaakt. Op deze manier kan een aanvaller kijken wat het slachtoffer aan het doen is. De handleiding van OctoPrint adviseert gebruikers die de webinterface via internet toegankelijk maken om altijd de toegangscontrole in te schakelen. De meeste webinterfaces die Mertens ontdekte bevinden zich in de Verenigde Staten, gevolgd door Duitsland en Frankrijk.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.